Analys av valutamarknaden

Vill du lära dig att tjäna pengar på valutahandel i praktiken? Bra! Analys av valutamarknaden är kärnan i detta.

Analys av valutamarknaden
17. juli 2024 av Forex Valutahandel / Analys

Det finns tre sätt att analysera marknaden:

Teknisk analys, fundamental analys, och sentiment analys.

Varje form av analys har sina fördelar och nackdelar. Låt oss ta en närmare titt på dessa tre analysmetoder.

Skillnader mellan teknisk analys, fundamental analys och känsla analys - en alternativ förklaring

Tänk dig att vädret är en analogi / metafor för valutamarknaden. Två helt diff saker naturligtvis, men följande exempel kan vara en användbar jämförelse:

Föreställ dig en marknad där du satsar på vädret, i stället för att satsa på växelkurser.

Teknisk analys: Om man skulle förutspå vädret med teknisk analys, en skulle ställa vädret i det förflutna. Man ser bakåt i tiden: Jag Hallingdal juli var den varmaste månaden de senaste femton åren. Det skulle därför vara naturligt att anta att juli blir den varmaste månaden i Hallingdal i juli nästa år.

Fundamental analys finns det andra faktorer som räknas in Här är mer oroad över sakernas tillstånd för att säga något om framtiden. Om vi ​​fortsätter jämförelsen med valutamarknaden och vädret skulle det vara i fundamental analys tittat på saker som vi vet påverkar vädret, som i vilken riktning de stora vindar rörliga temperaturer, högt tryck och lågt tryck och så vidare.

Sentiment Analysis har en helt annan inställning än de andra två metoderna för analys. Analogin passar nog inte så bra när det gäller känslor analys, men vi har fortfarande fortsätta med jämförelsen mellan vädret och valutamarknaderna har vi studerat vad folk säger och tänker om vädret utsikterna. Skillnaden här är naturligtvis att det vi tycker om vädret inte kan påverka vädret, medan valutamarknaden är en av de yttranden som driver marknaden.

Summan av kardemumman är att teknisk analys, fundamental analys och sentimentanalys finns tre olika former av analys, men målet är detsamma för alla: att förutsäga framtida priser på valutamarknaden.

Dessa analysmetoder används också på aktiemarknaden, råvarumarknaden och andra finansiella marknader, så att lära sig om det här kommer att ge dig fördelar utanför valutamarknaden.