Vad är optionshandel

Läs vår guide till optionshandel och börja handla optioner.

Vad är optionshandel

Optionshandel är inte svårare än till exempel aktiehandel, och principerna är mycket enkla att lära sig. Det är många fördelar med att köpa optioner.

17. juli 2024 av Forex Valutahandel / Optionshandel

En option kan vara många saker: Köpoptioner, säljoptioner, optioner binära, digitala optioner och en mängd andra optionstyper.

Vad är en option?

Det är vanligt att definiera optioner som en rätt att köpa eller sälja ett värdepapper i framtid till ett pris avtalad i förväg. Detta är dock ingen fullständig definition.

När du köper en option, så att du spekulera i en underliggande säkerhet. Vi kommer att förklara vad detta innebär. Ett underliggande värdepapper kan vara en aktie, valuta, råvara eller index. När du köper option, eftersom det bygger på det underliggande värdepapperet -. Exempelvis en viss andel

Optioner kan ha varierande varaktighet. Vissa optioner bara varar i 60 sekunder, kan andra pågå i 30 dagar eller mer. Hur lång tid option har det är du som bestämmer när du köper optionen.

Optionen kan vara binär som betyder att en viss framtida tidpunkt (när optioner löper ut), så att du antingen kan få en fast avkastning på investeringen, eller du kommer att förlora ett visst belopp.

binära optioner är det vanligt att man kan tjäna från 60% till 95%, om optionen går ut "in the money" (dvs förutsägelsen är korrekt vid utgången tid). Om optioner är "out of the money" (du var fel med din investering) då du kommer att förlora de flesta av din investering.

Exempel på optionshandel

Låt säga att du köper ett option där aktierna i Google, den underliggande säkerheten. Du tror starkt på att beståndet kommer att stiga i värde under de kommande 5 dagarna.

investera 100.000 dollar, och köpa en binär option där du får 80% avkastning om Googles aktiekurs stiger i slutet av den 5: e dagar.

Efter 5 dagar så visar det sig att din gissning var korrekt. Google beståndet har gått upp i pris (det spelar ingen roll hur mycket det har gått upp), och du är nu 80.000 miljoner rikare (100.000 investerat plus 80% utbyte är 80.000 miljoner euro).

Om du hade varit fel, och Googles aktier hade minskat i värde (igen det spelar ingen roll hur mycket det sjunker om du köper en binär option), då är du kvar med en förlust. I vissa fall förlorar du hela investeringen, andra gånger du mäklare en återbetalning system, där exempelvis, få tillbaka 15% av det investerade beloppet oavsett resultat.

Börja med optionshandel

Det är lätt att börja med optionshandel. Nedan är de praktiska detaljerna och några tips som kan vara bra att känna till lite om.

Hur får jag en optionshandel-konto?

Många tror att man måste skaffa en depå med särskilt tillstånd av derivat att handla optioner. Detta är inte fallet. I själva verket är det mycket lätt att förvärva en option konto. Du behöver inte lämna någon pappersarbete eller göra något speciellt i förväg. Alla (relevanta personer) kan ha en separat option konto så att de kan börja agera opsojner.

att ha ditt eget konto option måste du välja en nätmäklare som erbjuder handel med optioner (se vår lista av online mäklare erbjuder optionshandel). Välj en av dessa medel, och registrera dig - det tar högst 5 minuter och du har ditt eget optionshandelskontot. Sedan kan du överföra pengar till detta konto med ett kreditkort (några online mäklare också erbjuda andra finansieringsalternativ som banköverföring eller PayPal). När du har pengar på ditt konto, kan du börja handel med optioner.

Om du handlar optioner genom svensk-registrerade företag måste dock en skapa ett VPS-konto. Arbetet före, under och efter mycket längre än det förslag som vi beskriver ovan. Om du använder vår rekommenderade metoden när du skapar kontot får du spara både tid och pengar.

Kostnader för handel med binära optioner

Finns det några avgifter och provisioner i optionshandel?

När du handlar derivat och optioner i svenska företag i optionshandel, måste du betala både kommission och en så kallad clearing avgift.

Om du använder en online mäklare rekommenderar vi dock undvika dessa avgifter. Detta eftersom de flesta av företagen har etablerat sig utanför Sverige eller hittade andra smarta sätt att undvika beskattning på så det blir billigare att handla för våra kunder.

Risk

Är det riskabelt att handla optioner?

Alla handelsmöjligheter på de finansiella marknaderna innebär en viss risk. Det är inte utan risk för optionshandel, men detsamma gäller om du köper aktier, valutor, råvaror och fonder. Dessa är saker som innebär risk.

Smartaste man kan göra för att lära sig mer om riskerna, är att få råd från din mäklare, som är expert på vilken typ av risk bara deras produkter har.

Investera aldrig pengar som du inte har råd att förlora. Om du följer denna gyllene regel, kan du se fram emot en spännande och förhoppningsvis inkomstbringande framtid i binär optionshandel.

Information om binära optioner

Var kan jag få information om binära optioner och priserna på optioner?

I nästan alla fall kan du hämta all information du behöver direkt från din nätmäklare. Din mäklare ger dig de senaste uppdaterade priserna på optioner och underliggande värdepapper, och här kan du också se olika optioner som är tillgängliga för försäljning. Om du använder andra källor kommer ofta att fördröjas prisinformation, men om du använder online-mäklare som informationskälla kommer ofta att vara fri i realtid information tillgänglig.

Bästa online-mäklare för handel med optioner

Det finns många online mäklare på marknaden, och ett stort antal av dessa erbjuder optionshandel. Vi känner flera, och har rekommenderat många (se vår huvudsakliga plats eller hitta beskrivningar av individen i navigeringsfältet längst upp till vänster).

Varför inte ta utländska och svenska online mäklare?

Sverige är inte världens centrum. Det finns mycket utländska företag gör mycket bättre än svenska.

Bästa online mäklare