Några undervärderade råvaror

Silver och WTI olja är kanske de två mest underskattade innehöll ingredienser. Det finns stora trading-möjligheter för alla.

Några undervärderade råvaror
17. juli 2024 av Forex Valutahandel / Råvaruhandel

Hur komma igång med att handla olja? Det är enkelt, allt du behöver för att hitta en nätmäklare handel erbjuder handelsvara. Här är eToro, en bra råvarumäklare.

Prova råvaruhandel gratis här!

Hur man tjänar pengar på handel med silver? Silver används i smycken och prydnadsföremål, men också ett stort värde som en spekulativ objekt. På grund av en relativt liten marknad och spekulativa överklagande volatiliteten av silver, den högsta bland ingredienserna har normalt intresse för handlare.

Priset på silver fluktuerar även med en liten tillgång på kapital. Spekulanter lockas till volatiliteten i silver.

Handel med ädelmetaller som silver utförs av två populära silver marknader:. eCBOT (Chicago Board of Trade) och COMEX (del av New York Mercantile Exchange - NYMEX)

Silver priset går upp i takt med marknadens efterfrågan. Men vilka faktorer är de som påverkar efterfrågan?

Silver priserna beror på efterfrågan nationella myndigheter. Den amerikanska regeringen, till exempel, håller de silvret i reserver. Regeringen tillgrep köpa metallen i stora mängder från marknaden när reserverna sjunka, vilket driver upp efterfrågan.

Industriell efterfrågan är också en viktig faktor. Tillverkning står för cirka 40% av efterfrågan på silver. Metallen används inte bara i smycken och prydnadsföremål, men i spegeln, elektronik, batterier och fotoutrustning, med mera.

Sist men inte minst, silver priset beroende på efterfrågan från investerare och spekulanter. Denna grupp är dock i minoritet står för endast 5% av efterfrågan på silver. Sålunda ser vi att dessa inte den grupp som påverkar silver priserna mest. Trots inköp av stora investerare har en omedelbar effekt på efterfrågan och silver priset.

Handla silver med terminskontrakt

Ett terminskontrakt är ett juridiskt avtal som anger en standardiserad utbyte av silver. I ett terminskontrakt för silver köpare samtycker till att ta emot metallen vid en framtida tidpunkt till ett förutbestämt pris.

Silver handlas i mini kontrakt och normala kontrakt. En kort kontrakt består av 1000 gram, normal kontrakt 5.000 ounces silver. Värt att notera är att en mini avtalet endast kan saluföras i eCBOT, medan ett standardavtal finns på alla silver börser.

De mest aktiva månaderna för leverans (i volym) i mars, maj, juli, september och december. Som spekulanter i silver priser bör ha detta i åtanke hela tiden.

Sista handelsdag för terminer löper ut i slutet av den tredje sista bankdagen i månaden. Handel upphör den andra fredagen i månaden före leveransmånaden av den underliggande terminskontrakt.

Det finns många källor till god och nyttig information för den som vill lära sig mer.

Bästa nätmäklare till handel med råvaror

Här är bästa nätmäklare för den som vill handla silver. Detta är en av de verkligt stora och berömda handelssystem för spekulanter som vill delta i online-handel.

Här kan du försöka köpa silver, guld och andra råvaror i form av terminskontrakt, och du får tillgång till analytiska rapporter och guider. Den som öppnar ett kundkonto och sätter in pengar på detta kommer också att få kostnadsfri hjälp från en personlig handledare som visar hur du kommer igång med spekulationer av silver.

Hur handla WTI råolja

West Texas Intermediate (WTI) råolja är en lätt, söt råolja som produceras i Midland i västra Texas, USA. Vilka handelsavtal bygger på beror på vilken plattform.

Om du använder social trading kontrakt kommer att baseras på den amerikanska standarden för oljehandel, nämligen WTI.

Handla råvaror

Social trading är en stor och erkänd global handelsplattform som nu har fått ökad popularitet bland svenska handlare på grund av den utmärkta affärslösning.

WTI är en typ av råolja som används som riktmärke i olja prissättning och den underliggande råvara för terminskontrakt på New York Mercantile Exchange Index (NYMEX).

Med på WTI råolja är dess höga kvalitet och ett svavelinnehåll på mindre än 5 procent, vilket gör det lätt att förfina. Den har en något söt smak, vilket är varför det beskrivs som lätt söt råolja.

WTI råolja har en lägre nivå av andra föroreningar också, och som ett resultat, är det mycket lättare och billigare att raffinera än exempelvis olja från Mellanöstern. Dessutom är det lättare att transportera WTI olja än tung sura olja, eftersom den senare har en hög vaxhalt, hög densitet och hög viskositet. på grund av dess knappa tillgänglighet sannolikt efterfrågan på WTI råolja förblir alltid hög. Alla dessa faktorer bidrar till att göra WTI råolja till världens mest flytande olja i online marknaden.

Förfallodatum: Alla olje löper ut klockan 12:00 GMT (13:00) den fjärde amerikanska bankdag (Obs! Detta kan skilja sig från svenska bankdagar) före den 25 kalenderdagen i månaden och före den relevanta terminskontrakt månad. Om den 25: e dag inte är en arbetsdag, näringsidkaren inte utmynna i den fjärde bankdagen före den bankdag som föregår den 25: e kalenderdag.

Timmar: Handel är möjlig mellan 2:00 till 21:00 GMT (3:00 till 22:00 svenska tid), måndag till fredag. Utanför dessa tider, är det inte möjligt att öppna eller stänga positioner.